Bine ați venit la biblioteca de învățare online

Aici găsiți materiale de învățare sau evaluare online care vă ajută să parcurgeți informațiile de care aveți nevoie pentru a absolvi cursurile sau workshopurile proiectului Acces la Formare și Carieră. Găsiți cursul dumneavoastră în lista de mai jos  și vedeți ce materiale de învățare sunt disponibile.

Confecționer

Prezentarea noțiunilor elemntare legate de respectarea normelor de protecţia muncii, efectuarea operaţiei de croire, efectuarea operaţiei de confecţionare, controlul calitativ al operaţiei de confecţionare, menţinerea şi întreţinerea utilajului, finisarea şi pregătirea produsului pentru depozitare și ambalarea produselor.

Bucătar

Un curs care oferă oportunitatea de a vă dezvolta abilitățile și cunoștințele în domeniul gastronomic. Veți învăța cum să pregătiți o varietate de feluri de mâncare, inclusiv preparate tradiționale și internaționale, precum și tehnici de gătit și prezentare a mâncării.  La sfârșitul acestuia, veți fi pregătiți să vă formați o carieră în domeniul culinar sau să vă îmbunătățiți abilitățile culinare personale.

Lucrător în Comerț

Veți învăța să aplicați normele de protecție a muncii, să păstrați curățenia la locul de muncă, să depozitați mărfuri, să le etalați în spațiile de vânzare, să oferiți servicii clientelei, să primiți clienţii și să le ușurați procesul de vânzare-cumpărare.

Consiliere și orientare pe piața muncii

Activitatea de consiliere are ca scop creșterea șanselor găsirii unui loc de muncă potrivit aspirațiilor profesionale și sociale. Mai mult decât atât, consilierii vor folosi instrumente specifice profesiei lor pentru a contura o cale potrivită, astfel încât, prin formare, calificare și orientare profesională, să obțineți un loc de muncă de nivel superior.

Workshop Instrumente Web 2.0 pentru dezvoltarea carierei

Explorați cum vă pot ajuta aplicațiile web pentru managementul timpului, resurselor umane și a celor materiale alături de formatori experimentați, într-un mediu special, potrivit pentru acumularea de informații utile.

Autonomia învățării

Mulți experți sunt de acord că una dintre cele mai importante abilități pe care o persoană productivă trebuie să le aibă în secolul 21 este abilitatea de a învăța lucruri noi. În acest workshop veți explora tehnici de învățare autonomă într-un mediu special, alături de formatori experimentați.

Contabilitate

Materialele de învățare online vor fi disponibile curând

Competențe Antreprenoriale

Vă gândiți să vă lansați propria afacere? Acest curs vă va da toate informațiile de bază de care aveți nevoie. Veți învăța cum să vă poziționați și să relaționați atât cu potențialii clienți cât și cu eventualii competitori sau cu structurile statului.

Competențe Informatice

Învățați cum să utilizați tehnologia IT curentă. Cursul conține informații despre folosirea internetului, computerului, telefoanelor inteligente și tabletelor. Nu este nevoie să aveți nicio experiență anterioară în domeniul IT pentru a accesa acest curs.

Marketing și Promovare

Nu este un secret că acest domeniu se bucură de un nou val de locuri de muncă disponibile. Aceasta se datorează și noilor medii de desfășurare a profesiei, precum Social Media, servicii de messaging, și alte domenii ITC. În cadrul programului nostru de formare vom trata problematicile și resursele vechi și noi ale Marketingului și Promovării.

Marketingul Produselor Agricole

Fie că vă gândiți să începeți activitatea de agricultor sau deja lucrați în agricultură, dar doriți informații mai complexe despre cum vă puteți comercializa și promova produsele, acest curs vă oferă conținutul de care aveți nevoie.

Ghid de Turism

Învățați cum puteți prezenta frumusețea și istoria locurilor pentru turiști. Cursul vă ajută să înțelegeți cum să compuneți pachete de turism atractive și benefice, cum să comunicați cu potențialii clienți dar și noțiuni legale necesare pentru a profesa în domeniul turismului. Certificatul de calificare obținut după absolvirea cursului este recunoscut internațional.

Managementul Resurselor Umane

Persoanele delegate să se ocupe cu managementul angajaților dintr-o companie au un grad foarte înalt de responsabilitate și o contribuție decisivă la succesul companiei. Este foarte benefic ca aceștia să dețină un bagaj solid de resurse bine documentate care să-i ajute la îndeplinirea acestor sarcini dificile. Fie că îți propui să te ocupi exclusiv de managementul resurselor umane sau te gândești să obții mai multe idei despre lucrul cu angajații, acest program de formare îți va oferi numeroase resurse de folos.

Teme Orizontale și Secundare

Temele secundare și orizontale reprezintă un set de cunoștințe care tratează probleme specifice secolului 21, cu care vă veți confrunta cu siguranță în viitorul dumneavoastră profesional. Temele studiate aici sunt Inovarea Socială, Nediscriminarea, Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Dezvoltarea Durabilă și Egalitatea de Șanse și Non-discriminarea.

Proiectul ACCES la formare și carieră, cod 133979, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 6 – Educație și competențe, Cod apel POCU/726/6/12 Creșterea nivelului de calificare al angajaților prin programe de formare continuă corelate cu nevoile pieței muncii – regiuni mai puțin dezvoltate.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro