Aplicații Web 2.0

MeisterTask

MeisterTask  este o aplicație de productivitate care ajută persoanele și organizațiile să construiască un flux de lucru coerent folosind o serie de automatizări. Este o soluție bazată pe cloud care acceptă mai mulți utilizatori și proiecte, favorizând colaborarea în timp real. Acest lucru simplifică comunicarea dintre membrii echipei, permițându-le să comenteze reciproc munca celuilalt, să stabilească termene limită și notificări și să partajeze fișiere online.

Mulți oameni se referă la MeisterTask ca la o aplicație de management de proiect și, deși poate fi privită și ca un instrument de colaborare online, care permite grupurilor de oameni să gestioneze sarcini. Se aseamănă destul de bine cu Trello și face parte din grupul aplicațiilor care folosesc predominant metoda Kanban. Acest tip de soluții vă ajută să organizați și să gestionați sarcinile în timp real într-un proces continuu.

Pur și simplu spus, MeisterTask este o platformă accesibilă de urmărire a sarcinilor cu care puține alte soluții din aceeași categorie se pot compara. Indiferent de stilul dvs. de management, aplicația poate fi mai mult decât utilă pentru toți cei care caută o aplicație de management de proiect de înaltă calitate, cu design atractiv și cu costuri minime de inițiere.
În esență, MeisterTask organizează sarcinile și calendarele per proiect folosind un panou de proiect în stil Kanban, care este centralizat pentru a-i menține pe alți utilizatori la curent.

Informații generale

În primul rând, să vorbim despre ce ar trebui să considerăm o aplicație de gestionare a sarcinilor. Deși MeisterTask nu se rezumă la această definiție, poate fi folosit în astfel de scopuri. Deci, un software de gestionare a sarcinilor este un software care vă ajută să gestionați munca organizată în sarcini, ajutând utilizatorii să sorteze, să atribuie și să țină evidența sarcinilor lor de la început până la sfârșit. Adesea, astfel de platforme, inclusiv MeisterTask, au alte opțiuni disponibile, pe lângă gestionarea sarcinilor, cum ar fi comunicarea sau capacitatea de a comenta în timp real.

Practic, un software de gestionare a sarcinilor vă permite să creați o listă de sarcini de finalizat. Creați sarcinile, le sortați în grupuri, apoi le atribuiți membrilor echipei responsabili. Software-ul permite, de asemenea, persoanelor implicate să fie informate cu privire la progresul muncii tuturor celorlalți.

După cum spune și numele, aplicația este destul de bună în ceea ce face, este un adevărat „stăpân” al sarcinilor. De fapt, această aplicație este una dintre soluțiile optime pentru urmărirea lucrărilor în desfășurare, concentrându-se în principal pe organizarea și urmărirea sarcinilor în desfășurare, mai degrabă decât pe proiecte complexe și ample.

Multe alte platforme de gestionare a sarcinilor folosesc acest stilul de organizare Kanban, deoarece este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune modalități de vizualizare a activității legate de sarcini. În esență, sistemul în stil kanban folosește o serie de carduri care conțin sarcinile reale și pot fi mutate în spațiul de lucru în conformitate cu nevoile utilizatorului sau cu progresul lucrării.

Trello, Asana, Monday, Airtable, Notion, Things, Todoist și altele se numără printre numeroasele alternative de software de productivitate gratuite și comerciale disponibile. MeisterTask se prezintă ca un concurent al Trello și este ușor de înțeles de ce.

Puteți fi freelancer sau proprietarul unei afaceri foarte mici și puteți obține tot ce este mai bun din ceea ce MeisterTask are de oferit, chiar și cu planul gratuit. Chiar dacă planul gratuit nu vine cu toate caracteristicile, oferă totuși suficient pentru a începe și este foarte posibil de folosit chiar și în cazul proiectelor avansate.

MeisterTask are o platformă centrală pentru membrii unei echipe pentru a stoca informații legate de proiect, permițându-le să rămână informați pe parcursul proiectului în derulare. Oamenii care lucrează la proiecte primesc notificări pentru termenele viitoare, permițându-le să nu rateze termenele limită.

Instrumentul este destul de simplu de utilizat și, în ciuda faptului că este dotat cu numeroase funcții, platforma este simplă și are o interfață simplă și intuitivă. Dacă ați folosit o aplicație în stil kanban în trecut, nu veți avea surprize în ceea ce privește interfața cu utilizatorul. Dacă nu, platforma este ușor de utilizat și nu veți avea nicio problemă în a învăța cum să o utilizați.

Persoanele care lucrează de la distanță vor beneficia și de utilizarea MeisterTask. Are opțiuni de colaborare impresionante, permițându-vă și membrilor echipei dvs. să lucrați împreună la proiecte în timp real. Astfel nu vei pierde timpul și te poți concentra pe lucrurile la îndemână.

Structura MeisterTask

Dacă sunteți nou în MeisterTask , veți observa că unele dintre cuvintele folosite în aplicație sunt diferite de cele folosite în alte aplicații de management de proiect – și chiar în alte aplicații kanban.

Glosar de termeni:

 • Proiecte: proiectele MeisterTask sunt similare cu panourile Trello – sunt nivelul superior de organizare din contul dvs. Funcțiile de colaborare ale MeisterTask funcționează pe bază de proiect, astfel încât să puteți folosi diferite proiecte pentru a lucra cu diferite echipe și colegi.
 • Secțiuni: Un proiect în MeisterTask este format din mai multe secțiuni. În Trello și în metoda mai largă Kanban, acestea sunt numite liste.
 • Sarcini: ceea ce în Trello se numește carduri, MeisterTask numește sarcini. Și exact pentru asta sunt articolele.
 • Power-up-uri: MeisterTask numește integrări native de power-up-uri. Include, de asemenea, câteva funcții precum urmărirea timpului sub acest titlu.
 • Statistici: MeisterTask reunește urmărirea performanței, urmărirea timpului și rapoarte detaliate într-o secțiune numită Statistici. Îl poți accesa făcând clic pe pictograma profilului tău.

Pe larg:

Proiecte

Proiectul este elementul de bază din MeisterTask, în jurul căruia gravitează întregul flux de lucru. De fapt, fiecare proiect este un panou în care vă puteți organiza sarcinile legate de un anumit subiect, obiectiv sau orice metodă de sortare alegeți. Proiectele sunt separate în secțiuni, care sunt de fapt coloane verticale. Pe măsură ce lucrul progresează, plăcile de activitate sunt mutate pe panoul de proiect de la stânga la dreapta într-un flux de lucru kanban clasic.

Sarcini

Sarcinile reprezintă niște pași în finalizarea unui proiect. Cu cât ai mai mulți pași, cu atât proiectul este mai complex. Un proiect mare va avea mai multe sarcini, fiecare dintre acestea va fi mutată peste panou sau modificată pentru a încorpora toate informațiile, atașamentele și comunicarea necesare.

Caracteristici Cheie:

 • Secțiuni nelimitate – puteți crea, denumi și sorta câte secțiuni aveți nevoie, permițându-vă să vă personalizați panoul personal pentru a se potrivi fluxului de lucru.
 • Filtre – utilizați filtre precum etichetă, destinatar, supraveghetor, stare, data scadentă și program pentru a vă vizualiza proiectele într-un mod care funcționează cel mai bine pentru dvs.
 • Timeline – plasați sarcini pe timeline pentru a vizualiza împreună un întreg proiect într-o vizualizare calendar.
 • Automatizări – creșteți eficiența prin automatizarea pașilor repetați în fluxul dvs. de lucru.
 • Sarcini recurente – setați un șablon pentru o sarcină recurentă dacă trebuie să efectuați aceeași sarcină în mod regulat.
 • Limite de sarcini – limitează numărul de sarcini pe care le asumi simultan cu „limite de sarcini”. Permiteți echipei dvs. să se concentreze pe treaba în mână.
 • Responsabili și supraveghetori – după ce ați atribuit o sarcină unui membru al echipei, rămâneți la curent devenind observator.
 • Date limită – stabiliți date limită pentru a stabili obiective și termene clare cu echipa dvs.
 • Urmărirea timpului – utilizați instrumentul de urmărire a timpului încorporat pentru a urmări timpul petrecut pentru fiecare sarcină.
 • Câmpuri personalizate – adăugați câmpuri personalizate la sarcinile dvs. pentru a oferi și mai multe informații.
 • Checklist-uri multiple – utilizați checklist-uri pentru a vă asigura că sarcinile sunt îndeplinite complet.
 • Atașamente – atașați fișiere și imagini direct la fiecare sarcină, astfel încât acestea să fie acolo când dvs. și echipa dvs. aveți nevoie de ele.
 • Etichete – utilizați etichete pentru a vă organiza sarcinile în funcție de categorie, client, prioritate sau orice altceva. Puteți apoi să vă filtrați sarcinile folosind etichete pentru a vă simplifica fluxul de lucru.
 • Agenda – utilizați „agenda” ca un panou personal, privat, unde puteți fixa sarcini din orice proiect. Acest lucru vă permite să vedeți exact ce locuri de muncă trebuie să prioritizați – chiar dacă toate provin din proiecte diferite!
 • Panoul Personal – fiecare utilizator MeisterTask se poate bucura de propriul panou personalizabil cu un checklist personal.
 • Aplicație desktop – nu doriți să utilizați MeisterTask din browser? Puteți escărca aplicația desktop și lucrați direct de pe Mac sau PC.
 • Aplicație mobilă – cu aplicația mobilă MeisterTask, nu veți pierde nicio notificare în timp ce sunteți în deplasare. În prezent există aplicații mobile de pe iOS și Android.

În ciuda interfeței sale simple, MeisterTask este plin de funcții inovatoare pentru a accelera și eficientiza fluxul de lucru. Mai jos, explorăm câteva dintre lucrurile care fac MeisterTask o opțiune interesantă.

Proiectat pentru colaborarea și managementul proiectelor

MeisterTask a fost construit având în vedere colaborarea și managementul proiectelor. Combinând caracteristicile și capacitățile managementului de proiect, colaborării și gestionării sarcinilor, MeisterTask este un loc unic pentru nevoile dvs. de management de proiect. Creați cu ușurință proiecte, adăugați membri ai echipei și atribuiți sarcini cu un singur clic.

Fiecare membru al echipei poate vedea unde se află

Unul dintre cele mai bune lucruri despre MeisterTask este fluxurile de lucru flexibile și panourile de proiect. Panourile de proiect pot fi văzute de toți membrii echipei, permițând tuturor să vadă unde se află în ceea ce privește starea proiectului, progresul, sarcinile, misiunile și termenele limită. Fiecare utilizator are propriul tablou de bord care poate fi personalizat pentru a afișa sarcinile finalizate și în curs, un raport zilnic și o prezentare rapidă.

Comunicare instantanee

MeisterTask vă permite să comunicați și să partajați cu întreaga echipă în câteva secunde. Platforma beneficiază de un hub central unde sunt stocate toate informațiile tale, permițând oricărui membru al echipei să vizualizeze fișiere și actualizări de oriunde în lume. Există, de asemenea, un spațiu pentru a discuta idei cu membrii echipei, pentru a atribui sarcini și pentru a stabili date limită.

Integrare

MeisterTask poate fi integrat cu alte aplicații de productivitate, transformându-l într-un conglomerat extins în care toate instrumentele de care aveți nevoie pentru proiectele dvs. nu sunt departe. Integrarea altor aplicații în MeisterTask poate ajuta utilizatorii să partajeze fișiere și să îmbunătățească colaborarea, comunicarea și programarea. MindMeister , o aplicație de cartografiere a minții care permite utilizatorilor să creeze idei în timp real cu alți membri ai echipei, poate fi, de asemenea, integrată în platformă. Acest lucru face ca instrumentul să fie ideal pentru planificarea proiectelor.

Cât costă MeisterTask

MeisterTask are patru niveluri de servicii, inclusiv un plan de bază gratuit

De bază

Planul de bază gratuit vă permite să aveți proiecte și membri nelimitați, adică persoane pe care le invitați să lucreze cu dvs., care trebuie să aibă propriile conturi MeisterTask. Cu contul de bază gratuit, nu aveți toate caracteristicile găsite în planurile plătite și puteți atașa doar fișiere care au 200 MB sau mai mici.

Pro

Un plan MeisterTask Pro costă 8,25 EUR de persoană pe lună. Limita de încărcare a fișierelor de 200 MB este încă valabilă, dar diferența este că vă puteți conecta cu câte instrumente acceptate de MeisterTask doriți. De asemenea, aveți un cont de administrator, mai multe liste de verificare, statistici și rapoarte, arhive de activitate care pot fi căutate și alte câteva beneficii.

Pentru Afaceri

Contul de afaceri costă 20,75 EUR de persoană pe lună. Obțineți toate opțiunile incluse în planul Pro și nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la limita de încărcare. Sunt adăugate roluri și permisiuni, precum și opțiunea de a adăuga grupuri în echipe, câmpuri personalizate, asistență în weekend, partajare în grup, rapoarte de conformitate și activitate și posibilitatea de a păstra informații specifice de la membrii echipei private.

Enterprise

Acesta este un nivel personalizat de servicii pentru companii mari, iar prețul pentru acesta este disponibil doar la cerere.

Aspectul, interfața grafică și funcționalitatea

În MeisterTask procesul de lucru este destul de simplu: creați proiecte, iar în interiorul acestora, creați sarcini. Proiectele pot fi folosite în scopuri personale, caz în care sunt private, sau pot fi partajate cu alți utilizatori, caz în care pot fi publice. Configurarea implicită este cea a unui panou kanban. Configurarea kanban este una dintre cele mai bune modalități de a avea o viziune globală asupra unui proces de lucru în curs. Puteți vedea ce lucru trebuie făcut, cine lucrează la ce și stadiul general al lucrării.

Un proiect are o dată de începere, o dată de încheiere și un livrabil. De exemplu, construirea unui site web este un proiect. La finalul proiectului, aveți un site web finalizat și lansat. Punerea de conținut pe un site web este o activitate continuă. Lista dvs. personală de lucruri de făcut este în desfășurare. Nu există o dată fixă la care se oprește și nu există un singur livrabil finalizat.

https://www.pcmag.com/reviews/meistertask#:~:text=A%20project%20has,to%20project%20management.

În MeisterTask, creați coloane verticale care pot avea orice nume doriți. De obicei, acestea sunt numite în funcție de stadiul lucrării în desfășurare, cum ar fi To Do, Doing, Done. Apoi, în interiorul acestor coloane creați sarcini, care sunt de fapt cărți, și pot fi mutate de la o coloană la alta pe măsură ce lucrarea progresează.

Primul lucru de observat când vezi pagina de pornire MeisterTask este că, în stânga, ai o listă cu toate proiectele tale, iar în dreapta un rezumat al tuturor informațiilor importante. Proiectele pot fi trase și reordonate pentru a se potrivi nevoilor sau preferințelor dumneavoastră. În mod implicit, prima coloană pe care o vedeți se numește Sarcinile mele, afișează sarcinile care vi se vor atribui și care sunt scadente în viitorul imediat, plus cele care sunt neprogramate. Sunteți liber să schimbați filtrul pentru a afișa proiectele ordonate diferit, de exemplu în ordine alfabetică. Aici puteți vedea, de asemenea, o listă de verificare personală în partea de sus, unde puteți nota orice doriți. A doua coloană este o listă de notificări recente grupate pe zi.

MeisterTask folosește mai multe elemente vizuale care pot fi de ajutor în anumite situații. Este similar cu Trello în acest fel. De exemplu, când încărcați un fișier într-o sarcină, o pictogramă a acestuia apare pe card în vizualizarea coloanei. Etichetele sunt codificate cu culori și apar și în vizualizarea cardului.

Interfața MeiserTask este împărțită în 2 zone: avem Bara laterală din stânga și, în dreapta, Widgeturile de informații.

Bara laterală din stânga – include o listă a tuturor proiectelor în care sunteți implicat în prezent. De asemenea, include link-uri către agenda și rapoartele dvs. Această bară laterală este folosită în mod obișnuit pentru a:

 • Vedea proiectele dvs. ca o listă
 • Crea proiecte noi (faceți clic pe +).
 • Rearanja lista de proiecte prin glisare și plasare și organizați-le în grupuri
 • Importa proiecte
 • Accesa agenda

Widgeturi de informații (colțul din dreapta sus) – Trei widget-uri de informații sunt situate în colțul din dreapta sus al tabloului de bord și pot fi accesate direct de acolo. Activați și dezactivați aceste widget-uri pentru a modifica informațiile care apar pe tabloul de bord. Deschide aceste widget-uri pentru a:

 • Accesa datele de folosire a timpului
 • Vizualiza sarcinile atribuite și checklist-ul personal
 • Vizualizați notificările dvs

Lucrul cu proiecte MeisterTask este destul de ușor și intuitiv. Din bara laterală din stânga puteți crea un proiect nou sau puteți intra într-unul existent și pur și simplu adăugați sarcini și membri la acesta. Dacă ați mai lucrat cu acest tip de aplicații înainte, aveți opțiunea de a vă importa munca din alte aplicații precum Asana sau Trello.

Sarcina este principalul element pe această platformă. La o sarcină pot fi adăugate note (asemănătoare unei descriere), un checklist, un responsabil, urmăritori, atașamente, comentarii de la dvs. și colaboratorii dvs., etichete și o dată și o oră limită.

MeisterTask are o mulțime de funcții, dar trebuie să le activați pentru a le utiliza, deoarece nu sunt active în mod implicit. De exemplu, aveți disponibilă o funcție de urmărire a timpului, dar trebuie să o activați pentru a o folosi. Această opțiune specială vă ajută să urmăriți timpul petrecut lucrând la o sarcină. O altă caracteristică utilă sunt dependențele sarcinilor sau, Relațiile cu sarcinile, așa cum le numește MeisterTask. Această opțiune permite utilizatorilor să creeze legături între sarcini și este destul de utilă ori de câte ori aveți nevoie de o sarcină finalizată numai după ce una anterioară este finalizată. Toate aceste caracteristici sunt cunoscute ca Power-Ups în vocabularul MeisterTask și pot fi găsite în meniul cu același nume.

O caracteristică care merită cu siguranță explorată dacă utilizați MeisterTask sunt Automatizările. Această caracteristică acționează de  fapt ca o regulă: atunci când o acțiune este efectuată, declanșează automat alta. De exemplu, dacă o sarcină este plasată în coloana Muncă finalizată, aceasta va fi arhivată automat.

Folosirea Aplicației MeisterTask

Dacă v-ați hotărât că doriți să folosiți MeisterTask pentru a vă organiza munca sau viața personală, vă putem recomanda o serie de clipuri video informative, pe care noi le-am considerat de folos:

Introducere

Explorează Spațiul tău Personal (Dashboard)

Lucrul cu Sarcini (Tasks)

Lucrul avansat cu Sarcini (Tasks)

Folosirea Timeline-ului