Competențe Antreprenoriale - Partea 13.5
ClickUp este o aplicație de productivitate bazată pe cloud care se concentrează pe ambiția de a centraliza întregul flux de lucru și alte nevoi legate de muncă într-o singură platformă majoră. Urmărind această idee, aplicația combină aplicațiile de afaceri importante și centralizează informațiile relevante într-o singură soluție online.
Potrivit creatorilor săi, „lumea” soluțiilor de productivitate este ” defectă”, deoarece majoritatea aplicațiilor din această categorie depind de „prea multe lucruri în ecosisteme complet separate”. Astfel, au încercat să remedieze acest aspect oferindu-le utilizatorilor toate instrumentele de care au nevoie în interiorul unei singure platforme, „forțându-i” să rămână concentrați pe munca lor.
Platforma poate fi folosită pentru a atribui sarcini, pentru a gestiona proiecte și pentru o colaborare generală între membrii echipei cu privire la proiectele în curs de desfășurare. ClickUp dispune de toate instrumentele și caracteristicile necesare pentru a oferi un mediu de lucru optim pentru toate tipurile de echipe și companii.
De asemenea, aplicația le permite utilizatorilor să își analizeze datele de lucru folosind o serie de vizualizări care sunt foarte utile pentru o mai bună înțelegere a activității lor. Board view, box view, Gannt view și table view sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile în interiorul ClickUp în ceea ce privește vizualizările.
În concluzie, puteți utiliza ClickUp pentru a vă crește productivitatea și pentru a vă conduce proiectele de lucru într-un mod simplu și facil, centralizând fluxurile de lucru, e-mailurile, evenimentele, foile de calcul, proiectele în cadrul unei platforme complete, all-in-one.
13.5.1 Informații generale
Lumea aplicațiilor de gestionare a proiectelor și a programelor de productivitate în general este destul de complexă și oarecum copleșitoare, astfel încât este o provocare să fii competitiv și este mai greu pentru o aplicație să iasă în evidență. Toate instrumentele care se găsesc în acest domeniu urmăresc să facă același lucru, așa că, la prima vedere, este greu pentru utilizatori să găsească platforma cea mai potrivită pentru a le satisface nevoile. În general, diferențele dintre aceste aplicații se regăsesc, de obicei, în prețul lor sau în interfața cu utilizatorul.
ClickUp încearcă să fie diferit. Așa cum am spus mai devreme, creatorii platformei au văzut că domeniul aplicațiilor de productivitate nu este așa cum ar trebui să fie și au încercat să facă o aplicație care să satisfacă majoritatea nevoilor utilizatorilor. Una dintre problemele pe care le-au întâlnit a fost faptul că majoritatea aplicațiilor de gestionare a proiectelor de pe piață nu erau cele mai potrivite pentru munca în echipă. Softurile disponibile fie erau prea complexe, ceea ce îngreuna orientarea utilizatorilor, fie erau prea simple și îi rețineau. Astfel, au creat ClickUp și au încercat să rezolve aceste probleme.
Cei mai mulți oameni cred că ClickUp a reușit să facă ceea ce și-a propus: să fie o soluție care face doar atât cât trebuie pentru ca firmele să rămână productive și organizate.
Platforma vă ajută să păstrați toate informațiile și datele esențiale centralizate într-un singur loc. Utilizatorii nu trebuie să părăsească aplicația pentru a găsi informațiile de care au nevoie. Toate informațiile relevante sunt păstrate într-un singur loc, astfel încât este mai ușor pentru utilizatori să rămână concentrați și să continue să lucreze la proiectele lor fără distrageri.
Prin urmare, am obținut o platformă unică care integrează toate lucrurile necesare pentru ca echipele să își planifice proiectele, să colaboreze cu ajutorul documentelor editabile și să își urmărească activitatea cu ajutorul analizelor și rapoartelor. O singură platformă în care puteți găsi foi de calcul, memento-uri, urmărirea obiectivelor etc. care lucrează împreună fără probleme.
Un alt aspect specific pentru ClickUp este faptul că a fost construit concentrându-se pe o caracteristică care nu este direct legată de funcționalitatea sa. Este vorba despre personalizare. Aplicația le permite utilizatorilor săi să personalizeze totul, astfel încât aceștia să poată crea un mediu confortabil și productiv, cel mai potrivit pentru nevoile lor.
A. Caracteristici principale
Spuneam mai devreme că Clickup își propune să îi ajute pe utilizatori să se concentreze asupra muncii lor, oferindu-le posibilitatea de a personaliza complet aplicația pentru a se potrivi nevoilor lor și, în același timp, încercând să scape de toate lucrurile inutile care pot fi găsite în general în alte aplicații de productivitate.
„Programul aplicației se descrie ca având „toate caracteristicile, fără toată mizeria”, după cum se spune în recenzie.
Principalele caracteristici ale platformei pot fi grupate în următoarele categorii:
Managementul proceselor
Funcțiile de gestionare a proceselor se referă la fluxul de lucru. Utilizatorii pot vedea și gestiona toate aspectele relevante ale muncii lor plasate într-o singură locație, unde toate pot fi urmărite și monitorizate. Un alt obiectiv important în ceea ce privește instrumentele de gestionare a proceselor este acela că acestea se concentrează pe cantitatea de timp pierdută cu sarcinile repetitive. Aici intervin șabloanele, care pot fi utilizate atunci când aveți de-a face cu proiecte similare și nu doriți să pierdeți timp pentru a începe din nou planificarea proiectului de la zero.
Gestionarea sarcinilor
Este de la sine înțeles că, dacă aveți de-a face cu soluții software de productivitate, vă veți trezi lucrând în principal cu sarcini. Sarcina este liantul care ține laolaltă toate celelalte opțiuni din cadrul unor astfel de platforme.
Funcțiile de gestionare a sarcinilor permit utilizatorilor să își gestioneze sarcinile, organizându-le sau prioritizându-le după cum consideră necesar. Utilizând ClickUp puteți beneficia de acest tip de instrumente pentru a vă crea sarcinile într-un mod simplu și ușor, folosind funcția intuitivă de drag-and-drop.
Managementul timpului
Gestionarea timpului este unul dintre principalele motive pentru care oamenii folosesc aplicațiile de gestionare a proiectelor: productivitate maximă într-un timp determinat. ClickUp oferă numeroase instrumente de gestionare a timpului care permit
utilizatorilor să își urmărească activitatea, să își gestioneze calendarele și să își vizualizeze proiectele printr-o serie de vizualizări pentru o înțelegere globală a acestora. Funcțiile de gestionare a timpului implică, de asemenea, caracteristici de sincronizare cu Google Calendar și posibilitatea de a vedea perioada de timp necesară pentru un proiect de la început până la sfârșit.
Personalizare completă
Această serie de funcții este ceea ce ClickUp știe cel mai bine și, de asemenea, ceea ce deosebește această platformă de alte aplicații de productivitate. Personalizarea completă implică faptul că fiecare utilizator poate, teoretic, să transforme platforma în propria sa aplicație privată de gestionare a proiectelor. Acest lucru înseamnă că dumneavoastră, ca utilizator, vă puteți crea fluxul de lucru în cel mai potrivit mod pentru dumneavoastră. Vă puteți personaliza proiectele prin atribuirea de muncă persoanelor pe care le doriți, puteți adăuga sarcini, le puteți marca și clasifica în funcție de nevoile dumneavoastră, puteți adăuga temele de culoare preferate etc.
Colaborare în timp real
Platformele de productivitate pot fi utilizate pentru proiecte personale și nu este obligatoriu să lucrați la proiecte în colaborare cu mai mulți membri ai echipei. Proiectele pot fi doar pentru ochii dumneavoastră, dar colaborarea este ingredientul principal când vine vorba de astfel de platforme.
La fel ca multe alte aplicații, cum ar fi Google Docs, de exemplu, dvs. și echipa dvs. puteți lucra la același document în același timp. Puteți vedea în timp real cine mai lucrează la el și puteți urmări modificările pe care le fac aceștia.
Aplicații și dispozitive
Nu mai este nevoie să repetăm că ClickUp poate fi utilizat pe toate tipurile de dispozitive, cum ar fi dispozitive mobile, desktop, Alexa, Google Assistant, Gmail etc. Platforma a dezvoltat aplicații pentru Android, iOS, Windows și Mac.
De asemenea, are un mod special de lucru cu contul Gmail, unde puteți crea sarcini direct prin intermediul contului de e-mail.
B. Prețurile ClickUp
În ceea ce privește prețurile, dacă aveți o echipă mică sau doriți să utilizați ClickUp doar pentru proiecte personale, contul gratuit este singurul de care aveți nevoie. Dacă doriți mai multe opțiuni și caracteristici, iar planul freemium nu este suficient pentru a vă acoperi nevoile, aplicația are alte trei planuri de tarifare, fiecare cu propriul pachet de opțiuni. Acum să vedem ce puteți obține cu fiecare dintre aceste planuri.
Planul gratuit
Primul plan despre care vom vorbi este Planul gratuit. Aceasta este versiunea de bază pe care o veți primi în mod implicit atunci când vă creați pentru prima dată un cont ClickUp. După cum am spus mai devreme, acest plan este surprinzător de util pentru utilizatorii care intenționează să folosească aplicația doar pentru proiecte personale sau pentru echipe mici.
Cu versiunea gratuită puteți crea proiecte și spații nelimitate, puteți adăuga un număr nelimitat de utilizatori și puteți utiliza cele mai importante caracteristici pe care le oferă platforma. De asemenea, are anumite limitări, la fel ca majoritatea celorlalte soluții software gratuite de pe piață. Aceste limitări includ o limită generală de stocare de 100 MB și alte limitări la unele caracteristici cheie, astfel încât vă este permis doar să vă faceți o idee despre cum funcționează, mai degrabă decât o utilizare adecvată.
Plan nelimitat (Unlimited Plan)
Următorul plan de tarifare se numește Unlimited și costă 7 dolari pe utilizator, pe lună, atunci când este facturat anual, și 10 dolari pe utilizator, pe lună, atunci când este facturat lunar.
După cum îi spune și numele, cu acest plan beneficiați de totul nelimitat. Aceasta include spațiu de stocare, integrări, automatizări (1.000 de automatizări), caracteristici și raportare avansată. Dacă planul Free vi se pare prea restrictiv, atunci acesta este planul potrivit pentru dvs. deoarece toate restricțiile sunt eliminate.
Planul Business
Următorul este Business Plan. Acest plan costă 12 dolari pe lună, pe utilizator, facturat anual și 19 dolari pe utilizator, pe lună, atunci când este facturat lunar. S-ar putea să vă întrebați: De ce aș avea nevoie de un alt plan mai scump când nivelul Unlimited are totul nelimitat, fără restricții?
Pentru a răspunde la întrebare putem spune că acest plan este cel mai potrivit pentru afacerile mai mari care pot beneficia de securitatea sporită oferită de acest nivel și de alte caracteristici specializate, cum ar fi graficul de gestionare a resurselor, constructorul de widgeturi, exportul avansat de date și panourile de obiective.
Planul Enterprise
Ultimul este Planul Enterprise. Acesta este cel mai potrivit pentru companiile mari, iar prețul pentru acest nivel trebuie cerut direct de la furnizor, deoarece nu este afișat ca în cazul celorlalte planuri de tarifare. Acest panou include caracteristici mai specializate, creșterea securității și alte personalizări interne de care anumite companii pot beneficia.
C. Ierarhia ClickUp
Pentru a utiliza cu succes platforme precum ClickUp, trebuie să înțelegeți ierarhia acestora. Ierarhia este nucleul principal al fiecărei soluții software de acest tip și trebuie să o înțelegeți pentru a vă putea descurca în cadrul aplicației. ClickUp are un mod destul de standard de organizare a lucrurilor, dar la prima vedere ar părea un pic complex.
Structura poate fi expusă după cum urmează: Spațiu de lucru>Spațiu>Dosare>Liste>Sarcini (Workspace>Space>Folders>Lists>Tasks). Folderele sunt opționale și nu este necesar să le faceți, dar vă pot ajuta să vă organizați mai bine. De asemenea, Task-urile pot conține una sau mai multe Subtasks (sarcini secundare) care pot fi imbricate între ele.
O abordare mai grafică a modului în care arată ierarhia ClickUp poate fi văzută în imaginea alăturată.
Acum vă vom prezenta definiția și scopul fiecărui element prezent în structura ClickUp, așa cum a fost explicat de către creatorii platformei.
Spații de lucru (Workspace)
Spațiile de lucru reprezintă nivelul superior al ierarhiei și reprezintă pe toată lumea și totul în cadrul unei organizații. Fiecare spațiu de lucru poate fi organizat în unul sau mai multe spații. Puteți să vă alăturați sau să creați oricâte Spații de lucru doriți. Fiecare Spațiu de lucru este complet separat de celelalte.
Fiecare Spațiu de lucru ClickUp este complet separat, astfel încât nu este posibilă vizualizarea sau transferul de informații între ele. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor preferă să păstreze totul într-un singur Spațiu de lucru! Acest lucru include planurile plătite.
Spații (Spaces)
Ușor de accesat în bara laterală a Spațiului de lucru, Spațiile acționează ca departamentele din cadrul organizației dvs. Spațiile permit echipei dvs. să separe munca și să satisfacă nevoile diferitelor echipe. Puteți crea Spații private și invita membrii selectați.
Fiecare Spațiu are propriile setări și anumite ClickApps, astfel încât puteți avea o configurație complet diferită a fluxurilor de lucru, în timp ce transferați fără probleme informații sau treceți de la unul la altul. Cu excepția cazului în care sunt personalizate la nivel de Dosar sau Listă, setările Spațiului, cum ar fi statusurile și câmpurile personalizate, vor fi moștenite de toate sarcinile din Spațiu.
Multe întreprinderi utilizează Spațiile pentru a separa departamentele companiei lor. Acestea ar putea crea un Spațiu pentru Vânzări, un altul pentru Contabilitate și unul pentru Operațiuni care include Dosare pentru Resurse umane, Juridic și IT. În funcție de numărul de clienți cu care lucrează, agențiile, liber-profesioniștii și consultanții pot alege să creeze un Spațiu diferit pentru fiecare client sau să creeze un Spațiu Clienți cu un Dosar sau o Listă pentru fiecare client.
Dosare (Folders)
Folderele există în cadrul Spaces și sunt utilizate pentru a vă organiza Listele de sarcini și Documente. Dosarele sunt grupuri de Liste. Acest lucru este util atunci când aliniați lansările de caracteristici sau campaniile de marketing, dar folderele sunt opționale. Dosarele vă permit să personalizați un întreg grup de Liste conținute. Puteți seta stări personalizate și câmpuri personalizate pentru întregul Dosar.
Liste (Lists)
Listele sunt containere pentru sarcinile dumneavoastră. Gândiți-vă la Liste ca la niște file în cadrul Dosarelor. De exemplu, le puteți utiliza pentru a organiza munca pentru un anumit interval de timp, cum ar fi sprinturile, în funcție de locația geografică sau ca faze ale unor proiecte complexe.
Listele acționează ca secțiuni în cadrul Dosarelor dumneavoastră. Le puteți utiliza pentru a organiza persoane, faze, termene, sprinturi, locații sau chiar orice implementați pentru a vă organiza Spaces. Pe lângă faptul că pot fi grupate în interiorul Dosarelor, Listele pot fi create și ca elemente de sine stătătoare.
Sarcini (Tasks)
Completăm Ierarhia ClickUp cu sarcinile. Sarcinile sunt cea mai importantă parte a gestionării proiectelor ClickUp! Sarcinile sunt elementele acționabile menite să progreseze de la deschis la închis, folosind statusuri. Fiecare sarcină va avea întotdeauna o Listă părinte, dar pot fi partajate cu alte Liste pentru comoditatea dumneavoastră! Sarcinile moștenesc caracteristici precum Statusurile sau Câmpurile personalizate. Pentru a le ajusta la nivelul sarcinii, le veți modifica la nivelul Spațiului, Dosarului sau Listei.
Sarcinile pot conține sarcini secundare și liste de verificare și oferă multe caracteristici personalizabile. (sursa)
13.5.2 Aspect și experieța utilizării aplicației
Principalul scop al ClickUp este de a maximiza productivitatea persoanelor care folosesc platforma și își orientează întregul sistem de valori către acest scop. Instrumentul a fost conceput pentru a centraliza toate instrumentele de productivitate necesare într-un singur ecosistem. Ideea a fost de a le oferi utilizatorilor toate lucrurile de care au nevoie în cadrul aplicației, astfel încât să nu fie nevoiți să își piardă concentrarea prin utilizarea altor instrumente terțiare.
Platforma este ideală pentru munca la distanță și permite membrilor echipei să colaboreze cu succes între ei pentru a finaliza proiecte comune, indiferent de locația lor. Aceștia pot urmări activitatea în timp real, pot finaliza sarcinile și pot împărtăși informații importante unii cu alții pentru a respecta termenele limită ale proiectului. ClickUp facilitează destul de mult munca de gestionare a proiectelor, permițând utilizatorilor să colaboreze frumos între ei, iar șeful de proiect are la dispoziție instrumentele potrivite pentru a urmări întreaga activitate de la început până la sfârșit.
De asemenea, are capacitatea de a prioritiza sarcinile prin utilizarea unui sistem de coduri de culori care face ca starea lucrărilor să iasă în evidență într-un mod vizual. Multe alte caracteristici utile sunt oferite de ClickUp, cum ar fi diagrame Gantt, hărți mentale, blocnotes, câmpuri personalizate, urmărirea timpului și multe altele, toate acestea având ca scop să facă lumea mai productivă, proiect cu proiect .
Personalizarea este o parte importantă atunci când vine vorba de funcționalitatea ClickUp. Aceasta este una dintre inovațiile care permit aplicației să facă diferența în lumea soluțiilor de productivitate. Utilizatorii își pot personaliza nu numai fluxul de lucru, ci și setările de confidențialitate, caracteristicile, funcțiile, sarcinile și etichetele. Chiar și starea sarcinilor. Puteți lua aplicația și să o faceți proprie pentru a vă maximiza productivitatea.
Alte caracteristici pe care ClickUp le oferă sunt: liste de verificare, care permit utilizatorilor să vadă când au fost finalizate sarcinile, șabloane de stare personalizate care sunt foarte utile pentru marketing sau dezvoltare, stări personalizate, dependențe de sarcini, atribuții multiple, șabloane de liste de verificare, vizualizare agile board, liste de verificare recurente, șabloane de stare, comentarii de rezolvare, diagrame de sarcină de lucru, obiective, puncte de scrum, repere, reamintiri, wiki și documente, relații și sprinturi. Toate stările pentru activitatea în curs de desfășurare pot fi vizualizate în vizualizarea tabloului, unde totul este aranjat în funcție de stare. Platforma intuitivă de productivitate facilitează gestionarea sarcinilor individuale, facilitând o mai bună gestionare globală a proiectului.
Conform „masterplanului” său, ClickUp reușește să ofere un număr generos de caracteristici puternice, evitând toată aglomerația de pe parcurs. În afară de caracteristicile menționate mai sus, platforma dispune și de câteva funcții și caracteristici avansate pentru elementele legate de sarcini, cum ar fi subactivitățile grupate, vizualizarea hărților, vizualizarea tabelelor, alinierea, hărțile mentale și webhooks. Această serie de caracteristici face ca managementul proiectelor să fie mult mai ușor, incluzând instrumente pentru gestionarea echipelor, urmărirea timpului și soluții generale de management al proiectelor care îl fac pe utilizator să rămână în interiorul platformei, unde poate găsi tot ceea ce are nevoie.
Când vine vorba de tehnologie, ClickUp operează doar cu instrumente de top din domeniul său de activitate. Acest lucru devine evident atunci când folosiți ClickUp Automations, care sunt capabile să genereze procese automate complexe. Funcțiile automate funcționează prin utilizarea formulei ” când se întâmplă acest lucru, efectuați această acțiune”, traducerea fiind: când are loc o anumită acțiune, o sarcină este finalizată, de exemplu, o alta se declanșează automat, sarcina este mutată automat în secțiunea Efectuat. Acest lucru este foarte util în ceea ce privește fluxul de lucru general și le facilitează utilizatorilor să aloce mai mult timp sarcinilor importante prin automatizarea celor de rutină. ClickUp Automations este, de asemenea, compatibil cu aplicații terțe, cum ar fi GitHUb, Slack, Bugsnag, Dropbox și Typeform.
Eficiența maximă nu poate fi atinsă fără a beneficia de o interfață intuitivă, ușor de utilizat și complet personalizabilă. Creierele din spatele ClickUp au avut grijă și de acest aspect, creând o interfață modernă și ușor de utilizat, care facilitează foarte mult trecerea de la o categorie la alta, schimbarea șabloanelor, personalizarea sarcinilor și gestionarea membrilor echipei într-un proiect.
După cum am mai spus, aspectul care face o diferență uriașă este capacitatea platformei de a integra aplicații terțe în ecosistemul său. Acest aspect este de maximă importanță, deoarece utilizatorii nu trebuie să navigheze în afara ClickUp pentru a-și pierde timpul și concentrarea în găsirea altor instrumente de care au nevoie pentru continuarea activității. Totul este disponibil de pe postul de lucru al managerului de proiect. Eficiența și productivitatea sunt asigurate de capacitatea ClickUp de a integra aplicații externe.
Un alt aspect cheie al platformei ClickUp este flexibilitatea sa, pentru care este destul de renumită. Diferitele opțiuni disponibile pentru vizualizarea sarcinilor sunt un bun exemplu de flexibilitate. Aplicația oferă o serie de vizualizări diferite care îi ajută pe utilizatori să își vizualizeze munca în orice mod consideră potrivit. Fiecare vizualizare oferă o perspectivă unică asupra proiectului în curs de desfășurare. Utilizatorii își pot vizualiza munca sub forma unei liste, a unui tablou, a unui calendar, pot utiliza vizualizarea clasică Gantt, vizualizarea Box și vizualizarea Workload, care oferă o vizualizare globală a modului în care munca este distribuită între membrii echipei.
Vizualizările sunt grupate în funcție de tip, permițând utilizatorilor să găsească rapid ceea ce doresc fără a căuta printr-un șir nesfârșit de vizualizări. Printr-un simplu clic poate fi vizualizată și selectată vizualizarea dorită. Puteți găsi o explorare în profunzime a vizualizărilor ClickUp vizitând site-ul oficial al platformei.
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când utilizați ClickUp pentru prima dată, după ce vă conectați, este să vă personalizați spațiul de lucru. Știm de acum că personalizarea este un aspect foarte important atunci când utilizați ClickUp. După aceasta, vi se va cere să invitați persoanele cu care colaborați și să alegeți aplicațiile ClickUp ( ClickApps ) pe care doriți să le utilizați. De asemenea, puteți adăuga integrări, cum ar fi Zoom sau Slack, și să importați sarcini dintr-o altă aplicație. Acum veți vedea spațiul dvs. ClickUp și sunteți gata să începeți. Mai jos vom încerca să vă explicăm opțiunile pe care le veți avea în spațiul dvs.
Meniul din stânga
Meniul din stânga ecranului are mai multe elemente. Iată ce face fiecare dintre ele:
- Home (Acasă): Vă duce înapoi la ecranul principal.
- Notifications (Notificări): Când sunteți în funcțiune, veți primi notificări ori de câte ori se face o modificare într-o sarcină în care sunteți implicat. Această secțiune afișează aceste notificări și filtrează sarcinile pe baza destinatarului sau a @mențiunilor tale.
- Pulse: Această secțiune oferă o imagine de ansamblu în direct a persoanelor care sunt online în prezent în spațiul dvs. de lucru, câți utilizatori sunt online pe oră în fiecare zi, sarcinile cu cea mai mare activitate și o vizualizare în timp real a sarcinilor la care lucrează oamenii.
- Goals (Obiective): ClickUp vă permite să vă stabiliți obiective pentru munca dumneavoastră. Aceste obiective pot fi o listă de sarcini, un obiectiv în valută, un obiectiv numeric sau un obiectiv binar adevărat/false.
- Favorites (Favorite): Puteți marca tablouri de bord, vizualizări, liste și sarcini. Acestea vor fi adunate în această filă pentru o vizualizare ușoară.
- Spaces (Spații): Cu ajutorul spațiilor, puteți organiza liste și dosare în cadrul unor echipe specifice. Făcând clic aici, veți obține o listă cu toate spațiile la care puteți contribui.
- Dashboards (Tablouri de bord): Tablourile de bord ale ClickUp vă permit să creați vizualizări care urmăresc inițiativele de nivel înalt, să planificați sprinturi, să repartizați munca și multe altele.
- Docs: Cu documentele ClickUp, puteți crea baze de cunoștințe, wiki-uri și documente individuale în cadrul instrumentului dvs. de gestionare a muncii.
Meniul de navigare de sus
Dacă meniul din stânga reprezintă modul în care navigați prin ClickUp în ansamblu, meniul de sus vă oferă acces la opțiuni suplimentare atunci când vă aflați într-o anumită secțiune a instrumentului.
- Space settings (Setări spațiu): Faceți clic pe numele spațiului dvs. pentru a modifica setări precum culoarea și numele, pentru a întreprinde acțiuni precum duplicarea și ștergerea și chiar pentru a vă transforma spațiul într-un șablon prefabricat.
- Views (Vizualizări): Chiar lângă numele spațiului dvs. veți vedea diferitele vizualizări pe care le puteți utiliza. În mod implicit, veți avea vizualizările listă și tablă, dar puteți adăuga mai multe făcând clic pe +View.
- Automate (Automatizare): Aveți nevoie să automatizați sarcinile repetitive? Faceți clic aici pentru a configura reguli simple de declanșare-acțiune care vă ușurează viața.
- Share (Împărtășește): Cu excepția cazului în care lucrați în izolare, probabil că va trebui să vă partajați spațiul cel puțin o dată. Faceți clic aici pentru a face acest lucru.
- Search bar (Bara de căutare): Dacă sunteți în căutarea unei sarcini specifice într-o listă aglomerată, puneți numele acesteia – sau o valoare a unui câmp personalizat – aici pentru a o găsi.
- Layout options (Opțiuni de prezentare): În timp ce vizualizările vă permit să decideți modul în care vedeți și urmăriți informațiile, opțiunile de aspect vă oferă control asupra a ceea ce vedeți. Filtrați sarcinile în funcție de anumite câmpuri, afișați toate subactivitățile, afișați numai sarcinile care v-au fost atribuite și multe altele aici.
- View settings (Setări de vizualizare): Dacă faceți clic pe aceste trei puncte mici, veți putea schimba lucruri la nivel de vizualizare. Puteți să duplicați o vizualizare, să restricționați accesul la ea, să activați salvarea automată și să o exportați în fișiere CSV sau Excel. (sursa)
13.5.3 Utilizarea aplicației ClickUp
Platforma dispune de un portal de instruire disponibil pentru noii utilizatori, care îi ajută să se familiarizeze cu navigarea prin „complexitatea” aplicației. Acolo, utilizatorii pot accesa webinarii, videoclipuri, demonstrații la cerere și chiar coaching (gratuit!) 1 la 1.
Mai jos puteți vedea o serie de materiale video scurte prin care încercăm să facem același lucru într-un mod mai accesibil.