Confecționer-asamblor articole textile

date importante

durata

3 luni

Aceasta este o aproximare. Orarul cursului va fi stabilit pentru fiecare curs în parte, în funcție de nevoile cursanților și ale formatorilor.

număr de ore

360

120 de ore teorie

240 de ore practică

finalitate

Certificat de Calificare

În urma examenului de absolvire se eliberează certificatul de calificare, care este recunoscut național și internațional.

Cui se adresează cursul de Confecționer-asamblor articole textile?

Cursul se adresează persoanelor care au absolvit învățământul obligatoriu și care doresc să se califice și celor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele în domeniul confecțiilor textile.

Cei aflați la început de drum, care își doresc să stăpânească cu profesionalism arta confecționării textilelor vor găsi în cadrul cursului informații utile și sfaturi practice din partea formatorilor noștri.

Competențele pe care le dobândesc cursanții

 • Norme de protecția muncii
 • Efectuarea operației de croire
 • Efectuarea operației de confecționare
 • Controlul calitativ al operației de confecționare
 • Menținerea și întreținerea utilajului
 • Finisarea și pregătirea produsului pentru depozitare
 • Ambalarea produselor

Certificatul de absolvire

În urma susținerii examenului de absolvire, se eliberează un certificat de calificare recunoscut naţional, care va oferi toate drepturile, conform legislaţiei în vigoare, de a profesa meseria de „Confecționer-asamblor articole textile”. Diploma oferită la absolvirea cursului este recunoscută și internaţional, conform Convenției de la Haga din 05.10.1961. Certificatul de calificare „Confecționer-asamblor articole textile” este însoțit de suplimentul descriptiv în care sunt trecute toate competențele obținute la curs.

Avantajele participării la acest curs

 • Pregătirea profesională alături de profesori cu experiență teoretică și practică
 • Pregătirea teoretică se desfășoară în săli de curs dotate corespunzător (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiecție etc.)
 • Activitatea practică este asigurată în unități de producție diverse din zonă
 • Tehnici și metode moderne de predare și instruire și aplicații practice canalizate pe stimularea creativității și interactivității cursantului, eliminând astfel stresul de la orele de curs (studii de caz, lucru în echipă, etc);
 • Suport de curs gratuit în format letric și electronic;
 • Instrumente on-line pentru instruire teoretică și practică;

Materiale Suplimentare

IP4J este un proiect la care Rogepa participă, împreună cu alte 4 organizații din Europa. Scopul proiectului este să ofere, formatorilor sau educatorilor, instrumentele potrivite pentru ca studenții lor să prospere atât la clasă, dar, mai important, pe piața muncii.

Broșură Tapițer

În această broșură sunt descrise și ilustrate procedee specifice jobului de Tapițer. Pe lângă conținutul clasic, veți putea accesa materiale video dezvoltate în cadrul proiectului.

Conținut:

Înlocuirea suportului scaunului, Coaseți o husă, Transformarea unei cămași, Realizarea unei pălării de paie, Tehnica tradițională de țesut, Transformarea unui tricou într-o husa, Eșarfă dintr-un tricou

Materialele din cadrul proiectului IP4J sunt traduse în 6 limbi. Pentru a vedea toate broșurile, în toate limbile disponibile, accesați acest link.

Vă interesează cursul de Confecționer-asamblor articole textile?

Puteți beneficia de acest curs gratuit, prin proiectul ACCES la Piața Muncii. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să vedeți condițiile apăsând butonul de mai jos.