Vreți să deveniți cursant?

Cine Poate Participa:

Puteți fii cursant în proiectul ACCES pe Piața Muncii dacă aveți domiciliul în județele Cluj sau Maramureș și faceți parte din cel puțin una din categoriile de mai jos:

  • șomeri înregistrați la AJOFM, cu vârsta între 29 și 64 ani
  • persoane fără un loc de muncă, cu vârsta între 29 și 64 ani
  • pensionari cu vârsta între 29 și 64 ani, fără un loc de muncă
  • persoane casnice, cu vârsta între 29 și 64 ani, fără un loc de muncă
  • persoane care trăiesc din ajutor social sau alte ajutoare, cu vârsta între 29 și 64 ani
  • studenți fără un loc de muncă

Cum vă puteți înscrie:

Metoda 1

Dacă îndepliniți condițiile de participare, cel mai simplu mod de înscriere este să completați formularul de înscriere. Un expert de-ai noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile.

Metoda 2

Ne puteți contacta telefonic la unul din numerele de mai jos:

Rogepa Baia Mare 0742 271 352

Rogepa Cluj-Napoca 0742 271 374

Metoda 3

Ne puteți face o vizită la unul dintre punctele de lucru din Baia Mare sau Cluj-Napoca. În general ne găsiți în intervalul orar 12:00 – 16:00, dar vă recomandăm să dați un telefon înainte pentru a stabili o întâlnire.

Rogepa Baia Mare
Clădirea Camerei de Comerţ,
Bd. Unirii nr. 16,
etaj 5, camera 20
Rogepa Cluj-Napoca
Clădirea Brinel,
Bd. N. Titulescu, Nr.4,
etaj 2, camera 55

Cum se desfășoară activitatea cursanților:

Activitatea de Consiliere în Carieră

Fiecare participant va primi servicii de consiliere în carieră de la unul dintre experții noștri. Rolul consilierii în carieră este de a descoperi tipul de muncă dar și rolul din cadrul unei organizații care vi se potrivește, atât din punctul de vedere al abilităților dumneavoastră, dar și din punctul de vedere al personalității.

Cursurile

Vom oferi cursuri de calificare în domeniile în care am identificat ca există bune oportunități de angajare, adică Bucătar, Lucrător comercial și Confecţioner-asamblor articole textile. Pentru îmbunătățirea competențelor, o parte dintre cursanți vor putea participa și la cursuri de Competențe Informatice și de Competențe Antreprenoriale.
Detaliile specifice ale fiecărui curs le puteți vedea accesând pagina Cursuri

Serviciile de Mediere și Ocupare

Vom facilita întâlnirea participanților cu potențiali angajatori din domeniul pe care îl studiază și din regiunea lor. Ne vom asigura că aceste întâlniri se desfășoară în condiții care să încurajeze conversația și să ajute la găsirea angajaților sau angajatorilor potriviți. În cadrul activității de mediere și ocupare, cursantul, împreună cu expertul nostru, vor găsi un partener de practică potrivit. Toate cursurile de calificare ale proiectului constau în 1/3 ore de studiu teoretic și 2/3 ore de studiu practic.
Cei care doresc să-și deschidă propria afacere, după finalizarea cursului, vor fi îndrumați și sprijiniți în urmarea pașilor necesari.

Absolvirea

Pentru a absolvi un curs, participanții trebuie să îndeplinească prezența de 80% la curs. Apoi ei vor trebui să participe și să promoveze examenul de absolvire, care se va desfășura în sistem teoretic și parctic.
În urma examenului, absolvenții vor obține certificatul de calificare, recunoscut la nivel European și vor putea primi subvenția completă calculată la 5 lei / oră de curs.

V-ați hotărât?

Pentru a vă înscrie la programele noastre de formare, apăsați butonul de mai jos, apoi completați cu atenție formularul. Experții noștri vă vor contacta în cel mai scurt timp.

Proiectul ACCES pe Piața Muncii, cod 157050, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Cod apel POCU/1080/3/16/3.1/3.4.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro