Bucătar

date importante

durata

6 luni

Aceasta este o aproximare. Orarul cursului va fi stabilit pentru fiecare curs în parte, în funcție de nevoile cursanților și ale formatorilor.

număr de ore

720

240 de ore teorie

480 de ore practică

finalitate

Certificat de Calificare

În urma examenului de absolvire se eliberează certificatul de calificare, care este recunoscut național și internațional.

Cui se adresează cursul de Bucătar?

Cursul se adresează persoanelor care au absolvit învățământul obligatoriu și care doresc să se califice și celor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele în domeniul culinar.

Cei aflați la început de drum, care își doresc să stăpânească cu profesionalism arta culinară vor găsi în cadrul cursului informații utile și sfaturi practice din partea formatorilor noștri

Competențele pe care le dobândesc cursanții

  • Asigurarea Calității
  • Igiena și securitatea muncii
  • Organizarea activității unităților de alimentație și turism
  • Realizarea preparatelor culinare
  • Realizarea dietelor
  • Pregătirea preparatelor tip catering și fast–food
  • Estetica preparatelor culinare

Certificatul de absolvire

În urma susținerii examenului de absolvire, se eliberează un certificat de calificare recunoscut național, care va oferi toate drepturile, conform legislației în vigoare, de a profesa meseria de „Bucătar”. Diploma oferită la absolvirea cursului este recunoscută și internațional, conform Convenției de la Haga din 05.10.1961. Certificatul de calificare „Bucătar” este insoțit de suplimentul descriptiv în care sunt trecute toate competențele obținute la curs.

Avantajele participării la acest curs

  • Pregătirea profesională alături de profesori cu experiență teoretică și practică
  • Pregătirea teoretică se desfășoară în săli de curs dotate corespunzător (videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiecție etc.)
  • Activitatea practică este asigurată în unități alimentare diverse din zonă
  • Tehnici și metode moderne de predare și instruire și aplicații practice canalizate pe stimularea creativității și interactivității cursantului, eliminând astfel stresul de la orele de curs (studii de caz, lucru în echipă, etc);
  • Suport de curs gratuit în format letric și electronic;
  • Instrumente on-line pentru instruire teoretică și practică;

Vă interesează cursul de Bucătar?

Puteți beneficia de acest curs gratuit, prin proiectul ACCES la Piața Muncii. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să vedeți condițiile apăsând butonul de mai jos.